VertrouwenContactPersoon

geplaatst op dinsdag 17 april 2018

Beste SVI leden en ouders van SVI leden,

Uit onderzoek van NOC*NSF is gebleken dat helaas veel sporters in Nederland te maken hebben, of te maken hebben gehad, met ongewenst gedrag zoals pesten of seksuele intimidatie. Binnen SVI Volleybal willen wij deze onderwerpen ook heel serieus nemen.

Daarom zijn we gestart met het opstellen van het (nieuwe) beleidsplan “Sociaal Veilige Sportomgeving”.  Hierin staan bijvoorbeeld nieuwe gedragsregels en hoe we omgaan met VOG’s (Verklaring Omtrent Gedrag) voor trainers en coaches.  Ook staat in het beleidsplan dat SVI volleybal een VCP (VertrouwensContactPersoon) gaat aanstellen.

Het beleidsplan en de daarbij nodige erkenning door NOC*NSF wordt nu voorbereid en willen we in de aankomende ALV voorleggen.

Als je een probleem hebt, dan zijn in eerste instantie de trainer, coach of een TC-er de aanspreekpunten. Als je een vertrouwelijk gesprek wil voeren, kan je beter met een VCP spreken.

Mocht je (als lid of ouder van een lid) momenteel ongewenst gedrag ervaren waar je liever met een VCP over praat kun je, totdat wij een eigen VCP hebben,  contact opnemen met mevr.Janine Pleizier, de VCP van de Nevobo.

Mail                     :              janine.pleizier@nevobo.nl

Telefoon             :              06 46317335

Bij het NOC*NSF kan ook iedere sporter een vertrouwelijk gesprek voeren. Het Vertrouwenspunt Sport is te bereiken op de volgende manieren:

Meer informatie is hier te vinden: