Corona informatie

Laatste update: 13-11-2020

Dit kalenderjaar zullen er geen competitiewedstrijden meer gespeeld worden, daarnaast is het bekertoernooi volledig geschrapt. De voorronde van het NOJK, die op 9 januari plaats zou vinden, gaat niet door. De NEVOBO heeft inmiddels enkele scenario’s geschetst voor hervatting van de competitie, afhankelijk van wanneer er groen licht gegeven wordt vanuit de overheid: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/11/13/scenario-s-voor-hervatting-van-de-competitie

Op dinsdag 13-10-2020 zijn nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd. Om deze te kunnen opvolgen, heeft SVI Volleybal een aantal regels en richtlijnen aangescherpt. Natuurlijk staan voor ons gezondheid en het voorkomen van besmettingsrisico voorop, daarom gelden allereerst de richtlijnen van de RIVM.

De volgende maatregelen gelden per 13-10-2020 bij SVI:

• alle competities zijn stilgelegd,
  • alle seniorenteams en recreanten trainen per direct niet meer,
  • ABC-jeugd en CMV kunnen "gewoon" blijven trainen op hun eigen trainingstijden.

Dit om de regels duidelijk te hebben en te houden.

We realiseren ons dat we hiermee onze leden boven de 18 weinig bieden, maar we tot op heden wel contributie blijven innen. In verband met alle onzekerheden ,waarmee wij als vereniging momenteel te maken hebben, willen wij toch voorlopig de volledige contributie blijven innen. Wel willen we hierbij aangeven dat we over zullen gaan tot compensatie, zodra we helderheid hebben. Mogelijk is dit pas aan het einde van het seizoen, maar weet dus dat we hiermee bezig zijn.

Mocht je zaken missen of nog inhoudelijke vragen hebben, stel deze dan via de mail: corona@svivolleybal.nl

Algemene richtlijnen

Aantal plekken
Vanaf 29-09-2020 (29 september) is publiek niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dit betekent dat SVI haar tribunes sluit voor publiek tijdens trainingen én wedstrijden. Géén publiek toegestaan tijdens trainingen. Bij halen en brengen blijft u buiten wachten!

Mondkapjes
Het dringende advies is om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Dit advies neemt SVI over en zij vraagt iedereen hier gehoor aan te geven. Zodra spelers het veld betreden om de wedstrijd te starten, mag het mondkapje weer worden afgezet. Let op: momenteel is dit een advies, gebaseerd op de huidige richtlijnen van de overheid. Hou deze website goed in de gaten omdat eventuele wijzigingen hier worden aangekondigd.
Kijk voor meer informatie op deze site van de NeVoBo.
Sporthal Zwolle-Zuid: dringend advies!
On-Campus: Mondkapje verplicht!

Sportkantine
Vanaf 29-09-2020 (29 september) is de sportkantine gesloten.

Kleedkamers
Vanaf 01-10-2020 (01 oktober) zijn de kleedkamers gesloten. Kom in sport tenue naar de wedstrijd en douche thuis, blijf niet hangen!

Registratie
Voor het bron- en contactonderzoek van de GGD is het van belang om te weten welke personen aanwezig waren in de sporthal. Voor alle bezoekers geldt dat registreren verplicht is. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de QR code die bij de ingang hangt, of het intekenformulier die op de tafel bij binnenkomst ligt.
We gebruiken deze alleen om bezoekers te registreren, zodat we een overzicht hebben voor het geval er onverhoopt toch iemand met een coronabesmetting in de hal was. Deze gegevens zullen weer automatisch worden verwijderd.

Ventilatiesysteem
De ventilatie van de sporthal is gecontroleerd door een professioneel bedrijf en is goedgekeurd. Daarnaast is de ventilatie aangepast om 24x7 de lucht naar buiten af te zuigen.

Positief getest, wat dan?
Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan volgen we de richtlijnen vanuit de overheid. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft om in quarantaine te gaan, is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

Het Nevobo-Stappenplan: "Wat te doen bij corona-gerelateerde klachten of coronabesmettingen bij sporters, trainers en/of coaches?" is via onderstaande link te bekijken: Stappenplan_corona

De volgende algemene (RIVM) richtlijnen gelden ook tijdens het sporten.

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen

• Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten)
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
  • Gebruik zoveel mogelijk je eigen materialen
  • Volg de regels en aanwijzingen van de locatie waar je bent
  • Schud geen handen en vermijd ander fysiek contact zoals high fives of knuffels
  • Vermijd hard stemgebruik, het zingen van liedjes of yells is niet toegestaan

Specifieke richtlijnen

Naast bovenstaande richtlijnen zijn er ook aanvullende richtlijnen voor specifieke situaties en doelgroepen.