Corona informatie

Laatste update: 08-09-2020

We zijn al een aantal weken aan het trainen en ook mogen competitieteams wedstrijden gaan spelen. Om het zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft SVI Volleybal een aantal regels en richtlijnen opgesteld. Natuurlijk staan voor ons gezondheid en het voorkomen van besmettingsrisico voorop, daarom gelden allereerst de richtlijnen van de RIVM.

Mocht je zaken missen of nog inhoudelijke vragen hebben, stel deze dan via de mail: corona@svivolleybal.nl

Algemene richtlijnen

Aantal plekken
In Sporthal Zwolle Zuid is gekeken naar de ruimte en bezetting voor spelers en publiek. In de zaal en de kantine zijn looproutes aangebracht. We hebben erg weinig tribuneplaatsen in de zaal (33 zitplaatsen) en daarnaast beperkt ruimte in de kantine. Zijn deze plaatsen bezet dan zul je de sporthal/kantine moeten verlaten.

Beweging in de sporthal
In de sporthal is de ruimte beperkt. Blijf niet hangen in de sporthal en verlaat na de wedstrijd zo snel als mogelijk de sporthal zodat er ruimte ontstaat voor de spelers van de nakomende wedstrijden. Voorkom zo veel mogelijk heen-en-weer geloop in de sporthal. Volg de bewegwijzering die is aangebracht in de sporthal en kantine. Voorkom ophopingen in de gangen en geef elkaar de ruimte. Volg in de kantine de aanwijzingen van het personeel.

Ventilatiesysteem
De ventilatie van de sporthal is gecontroleerd door een professioneel bedrijf en is goedgekeurd. Daarnaast is de ventilatie aangepast om 24x7 de lucht naar buiten af te zuigen.

Registratie
Voor het bron- en contactonderzoek van de GGD is het van belang om te weten welke personen aanwezig waren in de sporthal. Voor spelers, staf en officials wordt dit geregeld via het DWF bij alle wedstrijden vanaf de C jeugd. Voor de CMV-competitie zijn we nog aan het uitzoeken hoe we dit gaan aanpakken. Voor alle andere bezoekers hangt bij de ingang een QR-code die je kunt scannen. We gebruiken deze alleen om te bezoekers te registreren, zodat we een overzicht hebben voor het geval er onverhoopt toch iemand met een coronabesmetting in de hal was. Deze gegevens zullen weer automatisch worden verwijderd. Intekenen op de namenlijst kan ook altijd.

Positief getest, wat dan?
Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus dan volgen we de richtlijnen vanuit de overheid. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft om in quarantaine te gaan, is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden.

De volgende algemene (RIVM) richtlijnen gelden ook tijdens het sporten.

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen

• Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten)
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
  • Gebruik zoveel mogelijk je eigen materialen
  • Volg de regels en aanwijzingen van de locatie waar je bent
  • Schud geen handen en vermijd ander fysiek contact zoals high fives of knuffels
  • Vermijd hard stemgebruik, het zingen van liedjes of yells is niet toegestaan

Specifieke richtlijnen

Naast bovenstaande richtlijnen zijn er ook aanvullende richtlijnen voor specifieke situaties en doelgroepen.