Corona informatie

Laatste update: 12-11-2021

OPROEP: MORGEN LIEVER GEEN PUBLIEK BIJ WEDSTRIJDEN
Vanavond heeft de regering weer nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus onder controle te krijgen. Vanaf zaterdag 13 november mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij amateursport en professionele sport.

Daarbij deed onze minister-president een dringende oproep. Rutte: “Vraag jezelf af: welk extra stapje kan ik nog zetten? Het maakt niet uit of dat op het werk is, op school, in de winkel of thuis. Maatregelen werken alleen als we allemaal meedoen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen.”
In het kader van allemaal je steentje bijdragen, willen we alle leden en ouders/verzorgers vragen om morgen goed bij jezelf te raden te gaan of het nu echt nodig is om als publiek bij de wedstrijden te gaan kijken. Graag willen we dit dan ook met klem afraden. We hopen dat iedereen hier gehoor aan geeft.
Bedankt namens het bestuur.
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en staan
Coronatoegangsbewijs vanaf 6 november 2021Naast de al geldende regels voor het tonen van een coronatoegangsbewijs, wordt het voor sporters nu ook verplicht om het bewijs te tonen voor deelname aan georganiseerde binnensporten. Dit houdt in dat sporters vanaf 18 jaar en al het publiek bij het betreden van een binnensportlocatie gecontroleerd moeten worden op een CTB. Zonder een geldig CTB heb je helaas geen toegang tot de sporthal. Ook kan er gevraagd worden naar je ID, dus vergeet vanaf volgende week dus alsjeblieft je QR code en ID niet bij je training of wedstrijd!CTB in de sportkantine
In de sportkantine gelden net weer andere regels. Wil je plaatsnemen in de kantine en een drankje nuttigen, dan zul je daar vanaf 13 jaar een geldig CTB moeten kunnen laten zien.

Hoe regelen we het tijdens trainingen en wedstrijden?
Tijdens de trainingen in Sporthal Zwolle Zuid vragen we je om je te laten registreren bij de bar. We zijn blij dat de sporthal ons op de trainingsavonden wil helpen bij de registratie, anders zou dit erg veel van onze vrijwilligers vragen. Ook willen we aanvoerders en trainers vragen om deze verantwoordelijkheid met ons te dragen en de mensen binnen het team aan te sporen om zich te laten registreren bij de bar.

Tijdens trainingen On Campus verwacht de beheerder dat de verenigingen en dus de teams zelf de Corona Check uitvoeren, voordat de sporter de sportruimte betreedt. Dit hoeft niet bij de ingang van gebouw S of Z, maar wel bij de ingang van de desbetreffende zaal, maar ook kleedruimtes. On Campus zal zelf steekproefwijs gaan controleren of aan dit verzoek wordt voldaan. Dus graag ook hier jullie medewerking.

Let op: omdat On Campus een instelling voor hbo-onderwijs is, zal ook verwacht worden dat men een mondkapje draagt. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Het kampje mag af tijdens het sporten en in kleedruimtes.

Op de competitiedinsdagen vragen we de thuisspelende teams om één persoon voor die avond verantwoordelijk te maken voor de CTB-controle. Mochten er vlak voor de wedstrijden nog publiek binnen komen, dan kunnen die zich bij de bar melden en laten registreren.

Op de zaterdagen zal de zaalwacht hier verantwoordelijk voor zijn. Zij zorgen dat vanaf een half uur voor eerste wedstrijd één persoon van hun team bij de deur de CTB-check doet.

Komende periode
De komende periode is voor ons allemaal even aftasten. We moeten kijken hoe deze nieuwe richtlijnen vorm gaan krijgen. Het kan zijn dat de manier van aanpak nog zal wijzigen, maar daar houden we jullie van op de hoogte.

Voor nu hopen we dat er zo veel mogelijk wedstrijden gewoon gespeeld gaan worden. Mochten er lastige situaties ontstaan waardoor het spelen van wedstrijden echt niet mogelijk blijkt, geef dit dan aan, dan kijken we samen naar een oplossing. De Nevobo zal hier flexibel mee omgaan. Neem ook alsjeblieft contact met ons op, als deze mail vragen oproept of er nadere afstemming nodig is.

Tot slot, blijf denken aan jouw gezondheid en die van de medesporters. Kom niet trainen als je klachten hebt.

Dan nog even dit:

• Tip: mocht je je moeten laten testen voor toegang. Tegenover de sporthal is een mobiel testcentrum ingericht.
  • Overal zal het controleren wat meer tijd in beslag nemen, dus houdt hier rekening mee wanneer je een (uit)wedstrijd hebt, ga iets eerder weg.

Corona Check Scanner
Om het coronabewijs van bezoekers en leden te kunnen scannen, is de Corona Check Scanner-app nodig. De Corona Check Scanner-app kun je downloaden in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android).

De check op het coronatoegangsbewijs kan door het coronatoegangsbewijs te scannen en het ID-bewijs van de persoon te vergelijken met de gegevens van de scan. Deze gegevens zijn altijd 3 van deze 4:

De eerste letter van de voornaam; en/of
De eerste letter van de achternaam; en/of
De geboortedag; en/of
De geboortemaand.

Daarnaast vindt er ook direct een check op coronagerelateerde gezondheidsklachten plaats.

De check op het coronatoegangsbewijs is voldaan wanneer:

• de scanner groen kleurt; en
  • het ID overeenkomt; en
  • de bezoeker geen gezondheidsklachten heeft.

Corona Check Scanner is te gebruiken op alle iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (de iPhone 5s en nieuwer). Ook heeft de telefoon een werkende camera nodig.

Verdere informatie is te vinden op:

Mocht je zaken missen of nog inhoudelijke vragen hebben, stel deze dan via de mail: corona@svivolleybal.nl